Färglägga – Bra för välbefinnandet

I en hektisk vardag fylld av intryck får vi själva se till att skapa det lugn vi behöver. Jag vet att det inte alltid är lätt, det är så för mig också. Men det viktiga är att vara ansvarsfull och försöka skapa en lugn miljö runtomkring sig. Du väljer själv när du kommer hem från skola eller jobb: ”Ska jag sätta på tv:n eller radion och fylla mitt sinne med mer tankar och information? Eller ska jag koppla av med någon lugnande aktivitet?”

En trend från 2017 som gärna får följa med in i 2018 är färgläggning. Såhär säger forskarna om färgläggning:

”Stressforskare anser att det är bra för det psykiska välbefinnandet. Kreativa aktiviteter såsom stickning, lägga puzzel och färgläggning stimulerar högerhjärnan som ofta är understimulerad. Det är bra för att balansera upp vår känslomässiga sida mot den förnuftiga.”

Jag väljer färgläggning över Tv alla dagar i veckan!
Tror att många av er har målarböckerna hemma, minns när marknaden exploderade och dessa böcker fanns att köpa precis överallt. Konsten är att fortsätta använda istället för att låta dem samla damm på en hylla =)

Bjuder på två mästerverk som jag färglagt! =)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *